hits

11/3-12/3 Safari i Krügerparken

17.04.2018, kl.22:02

Tidlig søndagsmorgen reise vi fra Pretoria, i retning mot Krügerparken. Vi hadde en lang tur foran oss med et par stopp for å spise, kjøpe inn det nødvendige videre og nyte den flotte utsikten på veien dit. 

Vi ankom Krügerparken på ettermiddagen og vi var egentlig ganske slitne etter seks-sju timer på veien. Da vi endelig kjørte inn porten i parken hvor vi skulle sove for natten ble møtt av guider, andre turister og mange aper. Vervetapene var spennende, og de aller fleste i gruppa stoppet for å ta bilder!

Etter utlevering av nøkler og diverse papirarbeid, ble vi vist til rommene våre som var helt ok standard. Betongvegger og stråtak med risiko for mus og kjempevepser. Vi var jo i Krüger så vi hadde jo visse forventninger til å se dyr, og de var mye nærmere og flere enn vi hadde sett tidligere på turen!

Vi fikk såvidt tid til å kaste fra oss tingene før vi gikk opp til hovedområdet klare for kveldssafari. Vi ble møtt av en stor safaribuss med åpne vinduer, alle veldig spente på hva vi skulle få se. Vi så vårt første dyr relativt fort etter vi hadde kjørt avgårde, i buskene på bussens venstre side kunne man se en voksen hann Kudu.

Videre så vi flere impalaer som sto et stykke unna, og flere nærmere. Jeg er ganske sikker på at impalaene var det vi så mest av gjennom begge safariturene.

Det vi fikk se etter en stund med kjøring var virkelig utrolig. Det dukket opp to elefant brødre som lekeslåss helt ved veikanten. En av elefantene bestemte seg for å ta steget opp på veien og kom ganske nær bussen, som resulterte i noen ganske nervøse sjeler ombord på bussen - mens andre knipset bilder i vei og koste seg med synet av en elefant på så nært hold.Vi var veldig heldige på denne turen, og noen av de uvanlige dyrene vi fikk se var en gruppe hyener som kosa seg ved siden av veien.

Ikke langt unna hyenene stoppet bussen igjen. Vi kikket rundt oss, og foran den andre bussen kom det frem tre neshorn! Helt uforventet og veldig overraskende, men helt fantastisk å oppleve å se dem på turen. Vi var virkelig heldige!

Etter vi hadde sett neshornene begynte vi å kjøre hjemover, og det ble mye mørkere ute og vi så ikke mye utenom lyset fra lyktene. Resten av safarien så vi bare noen få dyr, og noen av de heldige fikk også sett en Genett. Da vi kom hjem spiste vi god grillmat, og hadde det hyggelig resten av kvelden!
 Mandag morgen var tungt å stå opp, og vi var ute i to forskjellige safari biler før seks på morgenen. Vi satt ni stykker i den ene bilen og seks stykker i den andre. Vi tok en annen rute enn gårsdagen, og turen skulle varte i ca. ni timer og avslutte i en av utgangene som vi skulle kjøre videre til Moholoholo fra. Det første dyret vi så var en stor hann giraff.

Videre så vi antiloper som impala og andre mindre arter, en gnu og noen fugler. Vi tok en matpause på en stoppeplass, hvor vi risikerte at apene stjal maten vår. En av apene klarte å stjele både et bananskall og en yoghurt. Veldig fint sted, selv med litt utfordring fra apene!

Vi kom oss videre etter matpausen, og det tok ikke lang tid før vi så en flokk med zebraer. Vi så dem flere ganger i løpet av safarien og senere. Vi møtte også like etter på noen sjiraffer!

  På jakt etter muligheten til å se en leopard eller løve tok vi et stopp oppe på et lite fjell og fikk se utover bushen og savannen. 

Vi fikk et anrop om at noen hadde funnet en leopard, så vi hoppet inn i bilen igjen og kjørte mot leoparden. På veien møtte vi på en vortesvinfamilie. Når vi kom frem var det dessverre ganske vanskelig å se leoparden oppe i treet, for den lå ganske skjult til. Men det var absolutt mulig å få øye på den og de to ungene, men gode bilder ble det dessverre ikke.På vei til neste stopp så vi en sovende flodhest i en liten dam.

Vi tok en liten pause før turen gikk videre for å se løver, og på veien dit så vi noen andre dyr også.

  

Desverre da vi kom til løvene var det ti andre safari og personbiler som ville ut å se på løvene, så det var kaos og mye venting for å se bare et lite glimt av dem. Bildene ble heller ikke så bra i og med at de var så langt borte og lå bare under trærne, men det var flott å oppleve å se dem!

På veien mot utgangen møtte vi på en elefant familie. Vi så faktisk veldig mange elefanter i løpet av turen, men ingenting toppet det første møtet med elefantene som vi hadde på kveldssafari. Vi så også en bavianfamilie som koste seg i veikanten!


Skriv en kommentar her:© Designet av Renate Morell

REISELIV & GLOBAL FORSTÅELSE

Denne bloggen følger reiselivsklassen på Holtekilen folkehøgskole 2017/2018. Vi er en klasse på 17 stk som skal på Interrail i Europa, fellestur til Marokko og Sør-Afrika.