hits

6/11 Marrakech

26.11.2017, kl.13:03

Den tredje dagen i Marokko var det klart for tur til Marrakech for å se og oppleve masse nytt og spennende! Vi stod tidlig, men klare for nye inntrykk og severdigheter. Det tok ca. 3 timer med buss før vi ankom Marrakech, en by full av trafikk og mennesker i absolutt alle kanter du bevegde deg - men ikke minst også flotte, historiske bygninger og masse sjarm. Vi startet med å få guidet visning i et stort flott palass som ble bygd for mange år siden. Videre bar det for å spise lunch på en hyggelig restaurant på en takterrasse, hvor vi fikk servert salat til forrett, kylling med ris til hovedrett og frukt til dessert. Vi dro fornøyde og mette videre gjennom et marked til et universitet, som bar samme preg av den flotte arkitekturen på palasset vi tidligere hadde besøkt. Her fikk vi litt fritid til å utforske eller ta en pust i bakken i varmen for de som ønsket det. Et kvarter gikk, og vi var straks på vei for å besøke et apotek, der vi kunne kjøpe alt fra krydder til oljer av alle slag. I Marokko har de virkelig oljer, krydder og diverse for alt fra snorking til tinnitus - man kommer med andre ord lite sannsynelig tomhendt ut igjen. Her var det også trygt å ta henna tatovering, så det var et tydelig flertall med flotte mønstre på både armer og ben i det vi var ferdige og dro videre til markedet hvor vi fikk fritid til å handle inn hva vi måtte ønske. Her fikk vi også mulighet til å sette oss ned på en takterasse for å ta en pause og få med oss den flotte solnedgangen, og før vi visste ordet av det hadde timen passert og vi var klare for å dra videre for å spise middag på en fin resturant. Her fikk vi servert salat til forrett, tagine som bestod av ris med grønnsaker og sauekjøtt til hovedrett og frukt og småkaker til dessert. Mette og fornøyde var vi ganske klare for å ta turen tilbake til Agadir - relativt slitne etter en lang, varm dag med masse vandring og titting. Det skal nevnes at denne dagen var full av nye inntrykk som ga et bedre syn på kulturen i Marokko, hvilket var veldig spennende å få oppleve!
Disse bildene ble tatt under første stopp på veien. Her fikk vi se hvordan gjeitene klatret for å spise frukten som vokser i argantreet, som de riktignok er svært glad i.Disse bildene er tatt i palasset vi besøkte, som bestod av mange store rom og uteplasser som var fint stelt i stand.
 


Skriv en kommentar her:© Designet av Renate Morell

REISELIV & GLOBAL FORSTÅELSE

Denne bloggen følger reiselivsklassen på Holtekilen folkehøgskole 2017/2018. Vi er en klasse på 17 stk som skal på Interrail i Europa, fellestur til Marokko og Sør-Afrika.